BUKIT BROGA

February 17, 2010 at 12:58 pm | Posted in Natural | 31 Comments

Bismillahirramanirrahim…untuk entry kali ni, aku nak share serba sedikit gambar alam sekitar pulak. Yela..asyik gambar orang kawen je kan. Sekali sekala kita ubah selera skit..hahaha. Sebenarnya, aku tak rancang pun nak naik broga sebab malam sebelumnya aku baru je sampai dari Teluk Batik, Perak. Penat pun tak hilang lagi. Tapi bila kawan aku ajak, aku layan jela…kekekeke. Motif utama bukan untuk ambil gambar, tapi untuk menikmati keindahan pagi dipuncak bukit 😉 ambil gambar tu sekadar selingan…ceewaahhh…korang layan dulu gambar² ni ek…

7.26am

7.54am

7.55am

8.05am

8.05am

Nanti korang nak naik bukit ni pastikan korang bawak air mineral..kalau korang tahan naik bukit tanpa minum air takpe lah..kekekke. Lagi satu, sape² yang nak bawak DSLR tu, aku sarankan xpayah la bawak banyak lens..buat berat je. Bawak satu pun dah cukup. Tapi kalau korang naik untuk buat shooting ke kat atas sane, bawak jela berapa banyak lens yang korang nak bawak…hehehe. Dan yang paling penting adalah korang kena fit…memang la bukit ni tak tinggi. Setengah jam pendakian je pun..tapi kalau tak fit konpem pancit wooo 😉

8.11am

8.12am

8.39am

8.39am

8.42am

8.44am

Indah bukan ciptaan Yang Maha Kuasa…kepada sapa² yang nak naik bukit ni, aku sarankan naik awal pagi. Kalau ada rezeki dapat lihat matahari terbit sambil menghirup udara segar. Jauh dari hiruk piruk kota serta menikmati keindahan alam. Boleh je nak naik tengah hari ke petang ke..tapi dengan keadaan cuaca sekarang, aku tak galakkan sebab cuaca terlampau panas…karang pengsan kat ats tu sape yang susah… 😉

notakaki : macam nak repeat je weekend ni..kalau xde pape keje lah 😉 jom kengkawan…

Khairul Hafiz Mohammad a.k.a Cot
Photographer
Email : khaihafiz@gmail.com
Tel : 012 9486247
Blog : https://cotscreative.wordpress.com

Advertisements

31 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. cantiknye pic dr atas bukit tue..jeles tgk….jom g lg nnti..hikhik

    • mmg cantik..
      jom la..
      pegi awl pagi..
      mmg terbaik..
      tapi fit ke..
      ahahaha 😛

  2. terbaiklah cot!!! cun gila gambar kat atas sana tu..:) jom naik lagi minggu ni..syuhada, kalau berani jomlah weekend ni,hahaha

  3. cot, ko naik ni kena pakai lampu suluh ke..kat kaki bukit tu nak tunggu pukul brape? 6:30?

  4. thanks caii..jom mggu ni..ahahhaha…
    ari2 ms naik aku guna hp aku yg ade torch light…
    kekekkeke…
    sabtu ni kire jadi..
    kite subuh kt semenyih pastu trus gerak naik…
    insyaALLAH smpt tgk matahri terbit..
    kekekkeke

  5. huaaa~ baru aku tau camtu rupenyer BrogaHill~ korang gerak lepas subuh ker?

    • pa’an..yup..subuh kt surau semenyih..
      pastu 6.30 dh naik 😉

  6. bijok2… superb…

    • tq pel..
      jom naik sane..
      kekekkee

  7. tak nmpk cam kt mesia pown..
    hee…nice2~ :))

    • dila..
      mmg bkn kt m’sia pon..
      kehkehkeh 😛

  8. mn gmbr repeat? kawe menanti2 hasil terbaru demo… nk tiru kreativiti demo…

    • pel gmbr repeat xdok..
      dok byk shoot..
      sbb kawe bwk org..
      hahhaha
      demo lg kelas pel..
      gmbr lawa²…

  9. cantik

    • tq singgah sini.. 😉

  10. cantik:)

    • tq cik zureen comel..
      n thanks singgah cni 😉

  11. adkah anda memg pncinta alam???
    gmbar y anda ambik mmg mnwan n mnng kn mte….

    • mmg cintai alm sekitar…
      tgkp gmbr as a hobi…
      tq singgah cni 😉

  12. cantik sgt..plan nk g ahad 23mei2010..
    any guide? bwk torch lite,air wajib.lain2 ape ek?

    • tq..
      kt ats sane mmg cantik…
      klu nak pegi awl pagi better bwk torclight lah…
      air mmg wajib…
      lain la klu jnis xdahaga..hihi..
      tgk cuaca jgk..
      klu mlm sblmnya hujan, trek akn licin..
      so kne pkai ksut yg sesuailah…
      tu je kot…
      hope dpt membantu…
      tq

  13. chanteknyerrr..

  14. Salam, Subhanallah. Cantik alam ciptaan Allah. Maha Besar Allah. Cantik shot pic yang u ambil. kreatif u nie.. good job my fren. Sabtu nie 25/9/2010 i akan naik panjat bukit broga sb i pensyarah pengiring untuk pelajar Kelab Kembara sb Kolej kami berdekatan dengan bukit Broga.

    Wassalam

    Nurul Huda Mokhtar
    Pensyarah Kolej Professional MARA Beranang

    • wassalam…
      tq ude singgah sini
      kebetulan ms sy naik tu langit biru & lalang tgh menguning..
      so impak dia best la dlm gambar..
      hehhe..
      oyeke..
      bawak budak² naik ye..
      moga semuanye selamat..
      ambik gmbr byk² 🙂
      tq again..

  15. halo bro.salam…tersesat kat blog lu plak..dari shah alam jauh ke?

  16. Salam bro,
    Chantek! Great pix as well!
    Saye plan nak gi broga sabtu nih sempena new year 2011 dgn adik2 n ipar. kalao tak biase gi sane, senang ke cari trek? kang tak pasal2 sesat plak 😛 tgk ada pix orang lain amik siap ada mcm rock climbing..ada tali bagai…boleh explain sikit tak?
    excited giler nak pg tapi nak tau serba sikit laluannya tu 🙂
    ok tq bro!

  17. nice shot..
    tapi kre k la kan fit nak sane..
    nak g gak lau ade mase…

  18. bro,tumpang tanya.
    surau kat semenyih tu kat mane yek?memang kat bawah kaki bukit ke ape?
    pastu balaik polis pun area2 situ ke?

  19. sangat cantik!!!

  20. Aku ada cuba pergi, tapi tak tau kat mane satu nak berhenti. Masa aku pergi tu, tak de lak keta parking. Last2 pergi rabbit fun land. Dari Rabbit park tu ke tapak bukit broga jauh ker? ada land mark tak kat sane?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: