MAJLIS PERNIKAHAN SYUHANA & HISYAM

October 29, 2009 at 4:06 pm | Posted in Wedding | 10 Comments

Bismillahirramanirrahimā€¦pada hujung minggu yang lepas, aku sekali lagi berpeluang untuk shoot orang kawen bersama sahabat aku iaitu acaii. Majlis akad nikah diadakan dirumah syuhana di shah alam. korang layan gambar ni dulu ek…

Bercerita tentang majlis ni..ni kali pertama aku shoot kt rumah yang dindingnya kaler hijau & syilingnya pulak kaler biru..bagi orang baru macam aku ni, mmg susah sikitlah nak cari seting..hehehe…yela, kalu seting xkena, gambar akan jadi hijau@biru… šŸ˜€ kena pandaiĀ² lah cari seting…untuk majlis ni aku xshoot banyak sangat, juz aku bantu sahabat akuĀ  untuk candidĀ  je…sebabnya xboleh nak bergerak bebas sangat untuk cariĀ  angle..itu bezanya kalau buat akad nikah kt masjid@rumah. kalau buat majlis akad nikah kat masjid, senang lah bagi photog untuk bergerak bebas..tapi kalau kat rumah, pergerakan photog agak terbatas samada rumah sempit@m’hormati tetamu lain yang ramai..hehehe..sambung gambar lagi yek…

Gambar last adalah OP untuk majlis ni merangkap orang yang banyak ajar aku dlm fotografi…hehehe..ade cerita menarik berkenaan majlis akad nikah tersebut…kalau nak tau korang baca blog acaii ni..nanti aku update gambar outdoor pulak….adioss…

nota kaki : selamat menempuh final exam buat student upm.. šŸ˜€

Advertisements

OUTDOOR RAHMAN & AMIRA

October 19, 2009 at 12:34 pm | Posted in Wedding | 24 Comments

Bismillahirramanirrahimā€¦syawal baru sahaja berlalu..orang kate lepas syawal adalah bulan untuk mengurangkan balik berat badan yang dah naik akibat terlebih makan mase open house…kekekeke…so kepada sesiapa yang ade niat untuk kurangkan berat badanĀ² akuĀ  harap korang berjaya laa ek… :D..

Ok untuk entry kali ini aku nak share gambar outdoor Rahman & Amira pulak. Seperti yang aku bagitau pada entry sebelum ni..pasangan ni mmg sempoi..senang nak shoot dorang sebab dorang mmg suke senyum & suke pose…ditambah lagi dengan kehadiran rakanĀ² yang memang suke bergambar..memang best lah shoot pasangan ni..hehe..layan dulu gambar ni…

Tak dinafikan, kehadiran kawanĀ² rapat mampu menghadirkan keceriaan buat pengantin…yela..kebiasaannya pengantin akan b’debar @ gugup pada hari kejadian..tapi bile ade kawanĀ² ni mesti pengantin kurang berdebar skit..hehehe ( pandaiĀ² je aku )…Ā  untuk outdoor ni rakanĀ² pengantin pun ade ikut skali..memang dorang ni kaki bergambar..suruh je buat mcm mne…bak kate mira..”tak cukup korum lagi ni..kalau tak..lagi havoc..hehe”..thanks kat korang yang memeriahkan sesi outdoor ptgĀ²…

nota kaki : sekarang musim durian kt upm…sapeĀ² yang nak rase durian upm tu meh la cni.. :d

MAJLIS PERKAHWINAN RAHMAN & AMIRA

October 12, 2009 at 1:30 pm | Posted in Wedding | 20 Comments

Bismillahirramanirrahimā€¦sekarang dah masuk penghujung syawal…tak lama lagi musim cuti sekolah pulak. Bak kate salah seorang sahabat aku kt blog dia….musim cuti sekolah sama dengan musim orang kahwin. Yela tiap kali cuti sekolah mest ramai orang kahwin..mwahahhaa…dan yang paling penting… ramaiĀ  photographer @ videographer @ mak andam @ tokey pelamin @caterer akan menjadi sibuk sesibuknya…hehehe..

Untuk entry kali ni aku nak share sedikit gambar sekitar majlis perkahwinan rahman & amira yang sempat aku shoot hujung minggu baru ni. Sebenarnya ni job sahabat aku nanba dari thephotolicious. Aku pegi menyibuk je sebab aku free pada hari kejadian. Korang layan la dulu gambarĀ² ni ek..

Bercakap mengenai pengantin, mereka bedua ni sangat sporting. Ditambah lagi dgn kehadiran rakanĀ² & sanak saudara yang menjadikan majlis ni sangat meriah..Pada hari ni hanya diadakan majlis akad nikah, majlis persandingan diadakan keesokan harinya di dewan sri merak kayangan (kalau xsilap la)..Thanks ek atas layanan yg best šŸ™‚

Kepda rakanĀ² photg…pastikan anda semua mempunyai fitness yang cukup ye..musim cuti sekolah nanti mesti banyak job kan..kalau x fit macam mane mau beraksi..haha…buat yang terbaik untuk client k…nanti aku upload gambar outdoor pulak…Tungguuu…. šŸ˜€

nota kaki : lepas raye ni berat aku makin naik..haisahhhhh….

Next Page »

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.