BUKIT BROGA

February 17, 2010 at 12:58 pm | Posted in Natural | 31 Comments

Bismillahirramanirrahimā€¦untuk entry kali ni, aku nak share serba sedikit gambar alam sekitar pulak. Yela..asyik gambar orang kawen je kan. Sekali sekala kita ubah selera skit..hahaha. Sebenarnya, aku tak rancang pun nak naik broga sebab malam sebelumnya aku baru je sampai dari Teluk Batik, Perak. Penat pun tak hilang lagi. Tapi bila kawan aku ajak, aku layan jela…kekekeke. Motif utama bukan untuk ambil gambar, tapi untuk menikmati keindahan pagi dipuncak bukit šŸ˜‰ ambil gambar tu sekadar selingan…ceewaahhh…korang layan dulu gambarĀ² ni ek…

7.26am

7.54am

7.55am

8.05am

8.05am

Nanti korang nak naik bukit ni pastikan korang bawak air mineral..kalau korang tahan naik bukit tanpa minum air takpe lah..kekekke. Lagi satu, sapeĀ² yang nak bawak DSLR tu, aku sarankan xpayah la bawak banyak lens..buat berat je. Bawak satu pun dah cukup. Tapi kalau korang naik untuk buat shooting ke kat atas sane, bawak jela berapa banyak lens yang korang nak bawak…hehehe. Dan yang paling penting adalah korang kena fit…memang la bukit ni tak tinggi. Setengah jam pendakian je pun..tapi kalau tak fit konpem pancit wooo šŸ˜‰

8.11am

8.12am

8.39am

8.39am

8.42am

8.44am

Indah bukan ciptaan Yang Maha Kuasa…kepada sapaĀ² yang nak naik bukit ni, aku sarankan naik awal pagi. Kalau ada rezeki dapat lihat matahari terbit sambil menghirup udara segar. Jauh dari hiruk piruk kota serta menikmati keindahan alam. Boleh je nak naik tengah hari ke petang ke..tapi dengan keadaan cuaca sekarang, aku tak galakkan sebab cuaca terlampau panas…karang pengsan kat ats tu sape yang susah… šŸ˜‰

notakaki : macam nak repeat je weekend ni..kalau xde pape keje lah šŸ˜‰ jom kengkawan…

Khairul Hafiz Mohammad a.k.a Cot
Photographer
Email : khaihafiz@gmail.com
Tel : 012 9486247
Blog : https://cotscreative.wordpress.com

Advertisements

MASJID KRISTAL, TERENGGANU

May 8, 2009 at 2:51 pm | Posted in Natural | 4 Comments

Salam Harmoni buat pembaca blog aku…pada minggu lepas aku berkesempatan untuk balik kampung. Yelah, dh cuti 1 mei kan..so, aku sambung cuti sampai isnin..hahhahaha…bukan senang nak ade peluang macam ni kan…4 hari dikampung aku gunakan sebaiknye..dalam kepala aku dah ade target untuk shoot kat mane…ikutkan plan banyak tempat nak shoot, tapi tengok keadaan lah…bile dah ade kat kampung ni, banyak je hal yang datang…mak ajak pegi pasar lah, adik nak beli kasut sekolah lah…macam2…ni bukan rungutan, juz sbgai satu peringatan kepada diri sendiri & rakan2…kita sebagai anak janganlah sekali2 ingkar pada arahan mak @ ayah…ingat, siapa kita ni, dari mana asal kita..tanpa mereka siapalah kita kan….

ok lah, untuk edisi pertama jalan2 di terengganu ni aku nak kongsi gambar Masjid yang paling tersohor kat terengganu sekarang..masjid mane lagi..Masjid Kristal lah kan….haha..Masjid ni terletak di Taman Tamadun Islam, Pulau Wan Man berdekatan dengan Kuala Terangganu…sape2 yang nak pegi terengganu lps ni boleh lah ajak aku..aku jadi tourist guide…mwahahahhaa…jom saksikan gambar ni…adios…

SUNSET

April 29, 2009 at 10:58 am | Posted in Natural | 10 Comments

Salam… entri kali ni aku nak share sedikit gambar sunset yang aku shoot baruĀ² ni… Dah lame aku nak shoot sunset ni..cuma baruĀ² ni je smpt p shoot… 1 kt putrajaya dan 1 lg kt bumbung kolej kelima, tmpt aku tinggal..hahaha…kpd photogĀ² k5, sape nk shoot sunset aku rs skrg sesuai kot coz skrg musim panas yg amat…so ape lagi..naiklah atas bumbung cpt..kkekeke…ni ade sedikit gambar dari aku…

nota kaki : ciptaan Yang Maha Esa sangat cantik kan….

Next Page »

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.