BUKIT BROGA

February 17, 2010 at 12:58 pm | Posted in Natural | 31 Comments

Bismillahirramanirrahim…untuk entry kali ni, aku nak share serba sedikit gambar alam sekitar pulak. Yela..asyik gambar orang kawen je kan. Sekali sekala kita ubah selera skit..hahaha. Sebenarnya, aku tak rancang pun nak naik broga sebab malam sebelumnya aku baru je sampai dari Teluk Batik, Perak. Penat pun tak hilang lagi. Tapi bila kawan aku ajak, aku layan jela…kekekeke. Motif utama bukan untuk ambil gambar, tapi untuk menikmati keindahan pagi dipuncak bukit 😉 ambil gambar tu sekadar selingan…ceewaahhh…korang layan dulu gambar² ni ek…

7.26am

7.54am

7.55am

8.05am

8.05am

Nanti korang nak naik bukit ni pastikan korang bawak air mineral..kalau korang tahan naik bukit tanpa minum air takpe lah..kekekke. Lagi satu, sape² yang nak bawak DSLR tu, aku sarankan xpayah la bawak banyak lens..buat berat je. Bawak satu pun dah cukup. Tapi kalau korang naik untuk buat shooting ke kat atas sane, bawak jela berapa banyak lens yang korang nak bawak…hehehe. Dan yang paling penting adalah korang kena fit…memang la bukit ni tak tinggi. Setengah jam pendakian je pun..tapi kalau tak fit konpem pancit wooo 😉

8.11am

8.12am

8.39am

8.39am

8.42am

8.44am

Indah bukan ciptaan Yang Maha Kuasa…kepada sapa² yang nak naik bukit ni, aku sarankan naik awal pagi. Kalau ada rezeki dapat lihat matahari terbit sambil menghirup udara segar. Jauh dari hiruk piruk kota serta menikmati keindahan alam. Boleh je nak naik tengah hari ke petang ke..tapi dengan keadaan cuaca sekarang, aku tak galakkan sebab cuaca terlampau panas…karang pengsan kat ats tu sape yang susah… 😉

notakaki : macam nak repeat je weekend ni..kalau xde pape keje lah 😉 jom kengkawan…

Khairul Hafiz Mohammad a.k.a Cot
Photographer
Email : khaihafiz@gmail.com
Tel : 012 9486247
Blog : https://cotscreative.wordpress.com

MAJLIS PERKAHWINAN AINA & AFANDI

February 2, 2010 at 1:06 pm | Posted in Wedding | 6 Comments

Bismillahirramanirrahim…kalau dulu-dulu, orang kahwin ada musimnya terutama musim cuti sekolah, tapi sekarang trend dah berubah. Orang kahwin xkira musim. Setiap minggu ade je orang kahwin. Ni apa yang aku nampak lah 😉 Ok la..entry kali ni aku nak share gambar disekitar Majlis Perkahwinan Aina & Afandi. Majlis akad nikah diadakan di Masjid Sultan Abdul Halim manakala persandingan pula diadakan di Kelab Golf Batu Pahat. Korang layan dulu gambar ni k…

Bagi sesiapa yang perasan, pasangan pengantin ni merupakan pemenang utama Pertandingan Gerbang Cinta Utusan-Mega…alaaa..anjuran utusan tu.hehehe. Ni yang bestnye bila jadi wedding photographer ni, kita boleh kenal tempat orang. Lain tempat, lain budayanya. Tak gitu??…hehhehe. Untuk majlis ni, aku jadi assistant sahabat aku iaitu shah…

notakaki : kepala aku tengah bengong sekarang ni gara² jatuh masa main futsal semalam..doakan kepala aku ok ek..

Khairul Hafiz Mohammad a.k.a Cot
Photographer
Email : khaihafiz@gmail.com
Tel : 012 9486247
Blog : https://cotscreative.wordpress.com

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.