JERJAK by Theater Group Fifth

March 15, 2010 at 3:04 pm | Posted in Event | 5 Comments

Bismillahirramanirrahimā€¦dah dekat sebulan tak update dengan sebarang entry. Bukan malas tapi tidak berkesempatan untuk berbuat demikian. Maklumlah, hidup sebagai seorang pekerja gomen, felo sebuah kolej di upm, jurugambar & seterusnya merangkap seorang perantau…haha. Bayangkan dalam masa 2 minggu, aku kena pergi ke 3 buah negeri. Bukan dekat tapi jauhĀ²…semalam pun baru sampai dari johor. Ni bukan mengeluh tetapi sebagai motivasi kepada diri sendiri sebab aku yang memilih untuk hidup seperti ini šŸ˜‰

Oklah, berbalik kepada tajuk entry, kali ini aku berkesempatan untuk menghadiri persembahan teater dari pelajar Kolej Kelima UPM sempena pertandingan teater interkolej. Mesej yang hendak disampaikan melalui cerita ini cukup menarik. Sebelum terlupa, pada malam berkenaan, aku cuba mengambil gambar dengan menggunakan setting “high iso” iaitu dalam 4000-6400. Korang layan dulu gambar-gambar yang tak seberapa dari aku.

notakaki : epl tinggal 8 game je lagi..3 team masih berpeluang untuk juara…berdebar siot..glory glory man united šŸ˜‰

Khairul Hafiz Mohammad a.k.a Cot
Photographer
Email : khaihafiz@gmail.com
Tel : 012 9486247
Blog : https://cotscreative.wordpress.com

Advertisements

CERITA RAYA AIDILADHA

December 1, 2009 at 12:43 pm | Posted in Event | 19 Comments

Bismillahirramanirrahimā€¦hari ni kembali ke kantor…mood raye masih lagi kat kampung…nak buat keje pun berat je…so aku nk share gambarĀ² wajib mase raye aidiladha@raye haji ni…kekkekekkee…aku rasa gambar lembu kena sembelih ni mmg ramai yang ade…kecuali bagi merekaĀ² yang terlepas upacara penyembelihan ni….hahahha….cuma yang bezanya gambar antara photographerĀ² ni adalah angle & moment..lain tempat lain lah gambarnye kan…tapi subjeknye cuma satu iaitu lembu kena sembelih…korang layan dulu gambarĀ² ni…

Pada hari tersebut, aku banyak buat kejeĀ² melapah daging daripada ambil gambar sebab aku tengok kesian pulak gengĀ² tua@orangĀ² lame yang buat keje…orangĀ² muda kat kampung aku xramai yang balik tahun ni..so gambarĀ² ni aku shoot wide je…xsempat dah nak cari angleĀ² pelik @ yang sewaktu dengannya…hehehe…masa aku shoot adegan lembu lembu kena sembelih, xpasalĀ² lens + muke aku kena percikan darah..huhu…siap kena gelak lagi kat bebudak kampung aku…cisss sungguh…kekekkekeke..tapi adatlah kan..sembelih lembu, mesti main dgn darah punye… šŸ˜› kat kampung aku, acara penyembelihan dijalankan pada hari jumaat & sabtu…so korang jangan peliklah kenapa gambarĀ² aku ni ade yang langit biru & ade yang x…hehehhee

nota kaki : berat badan aku makin naik…ape citer ni….

MAJLIS KONVOKESYEN SITI & AISYAH

August 24, 2009 at 2:32 pm | Posted in Event | 11 Comments

Bismillahirramanirrahimā€¦Alhamdulillah…setelah melalui 2 minggu yang sangatĀ² sibuk, akhirnya dapat juga aku update blog. Hari ini dah masuk hari ketiga kita berpuasa, moga kalian berjaya meneruskan ibadat ini dgn sempurna. Oklah, kali ni aku nk share tentang gambar konvo pulak. Kali ni aku diamanahkan oleh siti untuk merakamkan detikĀ² indah beliau konvo.

Nak dijadikan cerita, pada hari kejadian hujan ditambah dengan ribut telah melanda upm dan kawasan sekitarnya. Kesian pulak aku tengok para peniaga pada hari tu. Yela habis semua kanopi diterbangkan angin. Lagi bertambah kasihan adalah para graduan yang bergraduat pada sesi tersebut kerana tak dapat menyambut kegembiraan konvo bersama rakanĀ² dan sanak saudara diluar dewan. maklumlah..hujan lebat…

Maka dengan itu, sesi photoshoot ini juga terpaksa ditunda ke hari lain. 2-3 hari jugaklah mencari hari yang sesuai untuk shoot, tapi asyik hujan je…huhu…akhirnya pada 12/8 berjaya jugak sesi photoshoot ni dijalankan. itu pun dijalankan selepas hujan berhenti. Nak tak nak, sesi ni terpaksa dilakukan sebab tarikh pemulangan jubah dah dekat…kalau xde jubah, macam mana nak shoot konvo..hehehehe…korang layan dulu gambarĀ² ni…

Aku bernasib baik pada hari tu. Nak tau kenapa?…sebabnye pada masa tu ade lembu-lembu berkeliaran sedang meragut rumput di kwsn pokok ni…selama ni agak susah lembu-lembu ni nk main2 kt pokok tu..bile ade lembu ni, moment jadi best skitlah..hahahaha. Hajat dihati nak bwk siti dgn aisyah ni naik ke pokok tu, tapi mereka berdua takut sebab jubah kaler merah..baru je nak gerak ke arah pokok tu, ade 2 3 ekor lembu pandang semacam je…kekekke…xnak tanggung risiko dikejar lembu, so kitorang shoot dari jauh jelah…hahaha…ade banyak gambar yg aku shoot, tapi atas permintaan empunya diri, aku kongsi yang ni jelah..hehe…

nota kaki : selamat berpuasa kpd umat islam seluruh dunia…

Next Page »

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.