MAJLIS PERKAHWINAN ANNE & HALIM

January 25, 2010 at 12:05 pm | Posted in Wedding | 14 Comments

Bismillahirramanirrahim…entry kali ni aku nak share serba sedikit gambar di Majlis Perkahwinan Anne & Halim yang berlangsung di Serting, Negeri Sembilan baru-baru ini. Ni first time aku shoot wedding kat nogori. Banyak pengalaman yang aku dapat sama ada semasa majlis atau sepanjang perjalanan ke sana.

Antaranya sepanjang perjalanan kesana, kitorang singgah kat tepi jalan untuk tanya arah. Orang sana kata “LIMO KANAN SATU KIRI”…Makna dia LIMA KILOMETER AMBIL SIMPANG KANAN & SATU KILOMETER LEPAS TU MASUK KIRI…Den pun poning & tak berapa paham lah loghat sano..Kawan aku si budak jawe dah siap gelak dah. Hampeh..nasib baik dia  paham. Besela..aku kan terengganu..mano nak paham sangat loghat sano…sikit² boleh laa..kekekeke..

Majlis Berinai kat kampung ni lain daripada beiasa. Apa yang lainnya?.. korang tengok gambar kat atas tu. Pengantin lelaki @ perempuan kena elak makanan yang hendak disuap kat mulut dorang. Kire elak untuk makan lah..hahaha.

Pada majlis ni aku jadi assistant kepada sahabat aku iaitu Acaii Jawe yang hensem bergaya…kekekeke. Kalau nak tengok full version majlis ni korang klik lah link kat nama dia tu. Thanks kepada pasangan & keluarga pengantin yang memberikan layanan terbaik kepada kitorang. Moga bahagia ke akhir hayat 😉

notakaki : tetiba aku teringat kampung halaman…

Khairul Hafiz Mohammad a.k.a Cot
Photographer
Email : khaihafiz@gmail.com
Tel : 012 9486247
Blog : https://cotscreative.wordpress.com

Advertisements

14 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. owh.
    aku rase cam penah nampak pakcik yang misai tebai tuh.
    hahahaha.
    penah masuk jangan lupe lirik kot pakcik tuh.
    hahahahaha.

    • yeke ija…
      tp pakcik tu mmg best wooo..
      sume lagu dia blh bwk..
      dari hindustan, melayu, omputih cina..
      sume dia layan…
      dari malam sampai keesokan harinya dia karaoke..
      hahhahhaa

  2. Haha aku pun baru tau…mmg baguih lar info yg diorg bg.. Ringkas dan padat. “lima kanan, satu kiri”

    • salam nanba..
      mmg ringkas & padat..
      sampai aku pn poning…
      nasib baik la acaii phm..
      kekekekke

  3. h0oo..unik2~ seb bek xde adat pelik2 kt ganu..ahakss~
    chantek2~ outd0or katne tu?

    • hahhaha..
      nasib baik yer…
      tp kengkadang best jgk tgk bnde² cmni…
      tu lah bestnye jd weding photog ni…
      blh menjelajah 😉
      outdoor tu kt ldg getah n tmn rekreasi 😉
      thanks dila

  4. ushh..best tu moment kalo laki kena suap kan pompuan, pastu ngelak², jgn tersalah suap ke org lain dah la..hehe, gud job cot..

    • hahaha…
      mmg best kerul..
      bnde² yg jarang dpt lihat..
      nasib baik pengatin tu xmain kejar²..
      kekekeke…
      thanks kerul 😉

  5. nice shoot~ 😀

    • thanks suly…
      bile nk kawen ni :p

  6. cantik nye gmbr last skali tu..

    • tq 😉
      sape ni ek

  7. Best aaa….gambar En Chots..jeles aku. Leh buat jadi ilham ni..
    Tak pe cots nanti ko kuarkan loghat2 ganu yang sblh kuala berang tu..baru lagi poning org nak terjemah..

    • awe,,bese jela gmbr aku..hahha..ko pn dh mkin mju skrg,,,kekeke..ha’ah..kalu kuarkn loghat k.berang konpem org xphm..wakakakakkaa..thank we


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: