MAJLIS PERKAHWINAN YANTI & ADI

December 15, 2009 at 12:03 pm | Posted in Wedding | 12 Comments

Bismillahirramanirrahim…lebih kurang 2 hari lagi kita semua akan menyambut ketibaan AWAL MUHARAM @ MAAL HIJRAH. MUHARAM adalah bulan pertama dalam tahun Islam (Hijrah). Sebelum Rasulullah berhijrah dari Makkah ke Yathrib, kiraan bulan dibuat mengikut tahun Masihi. Jadi bermula saat itulah tahun Islam dipanggil Hijrah..tidak lagi Masihi.

Untuk entry kali ini, aku nak share serba sedikit gambar di sekitar majlis perkahwinan Yanti & Adi yang berlangsung di Banting…Ribuan terima kasih kepada Official Photographer iaitu Kerul Hensem kerana sudi ajak aku untuk sama-sama shoot pada majlis ini. Korang layan dulu gambar-gambar ni …

Ramai yang beranggapan bahawa kerja sebagai wedding photographer ni senang…habis je majlis terus setel kerja. Tetapi sebenarnya kerja ini masih berjalan atau belum sempurna selagi album belum siap. Selesai sahaja shoot, photographer perlu menjalankan kerja-kerja memilih gambar yang terbaik untuk dimasukkan kedalam album. Seterusnya menjalankan kerja-kerja editing. Nampak senang bukan. Tapi hanya orang yang mengalaminya sahaja faham akan situasi tersebut. Aku ada 2 3 orang kawan yang terpaksa bersengkang mata sampai lewat pagi semata-mata hendak menyiapkan album pelanggan.

nota kaki : kalau tak silap, dah 15 tahun xnaik basikal tua..tapi minggu lepas aku berjaya naik basikal² 😉 sayangnya xde gambar..huhu

Advertisements

12 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Cayalah cot!! thanks ikut kerul shoot sekali tu,hehe..:) minggu ni aku plak shoot kat situ..selamat menyambut awal muharram cot..:) semoga tak lama lagi ko dapat kahwin,hehe..

    • hahaha…
      same2 caii..
      aku & kerul ade citer menarik ms shoot event ni..
      nanti aku citer ek.. 😉
      thanks ats doa ko..
      hrp2 cm2 lah…
      aku nak jugak ade org urut time penat..
      wakakkakakkaka

  2. cayaaa laa cot…nice capture…selamat awal muharram…semoga kita dimurahkan rezeki…bila nk lanjer aku minum nie bai…tak pon kasi lens fisheyes kat aku..heheheh

    • salam paiz..
      slmt awl muharam..
      ko2 mmg dh murah rezeki…
      job sampai sarawak..
      kekekkeke
      patutnye ko bg fish eye kt aku..
      wakakkakkaka..
      kalu dtg area cni roger2 la…
      buleh lpk2..
      hahha
      thanks paiz… 😉

  3. waaa…thanx cot polo aku ri tu..
    btw..salam awal muharam..:)

    aku pun nak org urut..hihi

    • kerul, xdehal…
      kebetulan aku free..
      thanks bg aku polo…
      ko nak ade orang urut gak ke..
      kawen la cpt..
      kekekekke

  4. Salam hijrah saing…naper aku punya P.C tak leh tengok gambar2 ko..ni mesti sebab acaii dah pi kajang ni…nak lari dari boss dia la tu…ko jangan ngorat student praktikal lagi acaii

    cots dah hampir2 ke caii?? Leh la ambik gambar dia nanti..

    • salam awe…
      yeke xleh tgk..
      maybe opis ko block photobucket kot..
      try tny sifoo..
      kekekke..
      aku lmbt lg lah we…
      calon pn xdok.. 😛

  5. eh itu kn ke adi org kuat kt astro tuh??
    huhuhu btw, good job!

    • yeke..
      sy pn xsure dia kje mane..
      yg dia bgtau…
      dia ade produksi team..
      hehhee..
      thanks

  6. waa..nice job!!
    suke tgk gmbo2 ni..

    • thanks cik ros..
      ni cik ros smaza ke..
      bile nk kawen 😛


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: