CERITA RAYA AIDILADHA

December 1, 2009 at 12:43 pm | Posted in Event | 19 Comments

Bismillahirramanirrahim…hari ni kembali ke kantor…mood raye masih lagi kat kampung…nak buat keje pun berat je…so aku nk share gambar² wajib mase raye aidiladha@raye haji ni…kekkekekkee…aku rasa gambar lembu kena sembelih ni mmg ramai yang ade…kecuali bagi mereka² yang terlepas upacara penyembelihan ni….hahahha….cuma yang bezanya gambar antara photographer² ni adalah angle & moment..lain tempat lain lah gambarnye kan…tapi subjeknye cuma satu iaitu lembu kena sembelih…korang layan dulu gambar² ni…

Pada hari tersebut, aku banyak buat keje² melapah daging daripada ambil gambar sebab aku tengok kesian pulak geng² tua@orang² lame yang buat keje…orang² muda kat kampung aku xramai yang balik tahun ni..so gambar² ni aku shoot wide je…xsempat dah nak cari angle² pelik @ yang sewaktu dengannya…hehehe…masa aku shoot adegan lembu lembu kena sembelih, xpasal² lens + muke aku kena percikan darah..huhu…siap kena gelak lagi kat bebudak kampung aku…cisss sungguh…kekekkekeke..tapi adatlah kan..sembelih lembu, mesti main dgn darah punye… 😛 kat kampung aku, acara penyembelihan dijalankan pada hari jumaat & sabtu…so korang jangan peliklah kenapa gambar² aku ni ade yang langit biru & ade yang x…hehehhee

nota kaki : berat badan aku makin naik…ape citer ni….

Advertisements

19 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. elok ler kamu gemok pun..ngegegege

    • waahhh…
      blogger yang makin meningkat naik singgah kt blog aku..
      t’haru sey..
      haha..

      cissss…xdela gemuk..
      berat makin naik je..
      kekekkekeke

  2. terbaik la boh

    • tq lehe..
      ko bile nk upload gmbr raye aji & gmbr tunang ari2..
      kekekkeke

  3. pehhh…geram aku tgk daging tuh….wat steak tu layan seyh…good shots chot!

    • mwahahhaa..
      carit penangan UWA 😉
      thanks…
      ko punye gambo mane wei…

  4. perrghhh, gamabr terbaik cot..:) jeles ebtul aku tak dapat amik gambar korban tahun ni,hhuhu…ko dah makin gemuk gak kot cot..macam aku,kekekekkee

    • thanks caii…
      aku main wide je..
      xde angle pelik2..
      kekkee…
      ko xpela xdpt shoot korban taun ni..
      sbb ko kn b’korban u shoot gambo weding..
      haishhhhh….xde la same mcm ko caii..
      ko dh thp nazak²…
      aku baru b’jinak2..
      wakkakakakakkakkaka

  5. uhh.. best pic..menarik gak ni..
    semangat pakcik 2 lempar daging..hehe
    pic yg tgh nk kapak leher lembu 2 pun best…
    sempoi je reaksi lembu 2 bro shoot..hehe
    ishh.. rugi la cikpingu xdpt shoot pic time korban aritu..
    demam melanda…huaaaaaa

    • lor…demam ke..
      kesian la plk..
      hehe..
      gmbr lembu² mmg saje buat berani pegi dekat..
      kalu dia sondol..
      konpem kne kmera..
      kekkee..
      thanks cik pingu..
      mmg rugi xdpt shoot time korban.. 😉

  6. terbaikkkkk semua pic n shoot…
    eceh,,bkn gemok pn juz naik berat jerrr..
    bagus per dr kurus jerrrrrrr..
    hikhik

    • thanks syuhadah…
      berat naik tu membuatkan fitness jd kureng..
      kekkeke…

  7. Salam cots…bess nyer nengok gambar lembu kena lapah. Angel ko dah orait tu..bukan senang nak dapat moment darah terpercik tu…elok kalu ko masukkan gak gambar masa tu…tu pun kalu lembu tu dok bangun balik…hee..

    Aku ada ambik gak masa raya ari tu. Tapi SD card aku tertinggal pulok kat kg. Nanti SD tu dah sampau kat aku aku aploadkan gambar aku punya lembu pulok ngan gambar jadi OP kawin masa raya ari tu…

    Bravo bro!!

    • salam awe..
      gambar2 xjadi..
      blurr sbb time kne percikan² aku terkejut..
      xpasal² aku ngn kmera kne darah..
      ssh jugak lah nk hilangkn kesan darah2 kt kmera ssb drh kn cpt membeku..
      kekekekkeke
      lembu kedua lps2 aku xbrani dh g dkt time nk smelih tu…
      orait we..
      upload cpt..
      hehehe..
      thanks we…

  8. oit, menolong ke x tue? Kui3~ berat badan naik? Ofcoz laa, dah adat beraye =p Ahahaha~ Tapi ko sembelih katne ek? Dekat2 masjid ke rumah?

    • weh pa’an..
      aku tolong la…
      time sembelih je aku abik gambo…
      time lapah, aku lapah…
      sbb2 xbyk gmbr part lapah daging..
      proses sembelih2 dilakukan kat sebelah rumah aku 🙂

      • ahaahahah ok2~
        Eh kat umah ko ek? Owh kitorang bwat kat masjid~
        Huhuhu sedihnyer kitorang kat cni hujan lebat jer pepagi so ak pown x shoot =p Terer la ko bos!

  9. Aku dah 3 tahun tak dapat beraya haji..asyik kene keje je.. time hujan2 ni sedap layan sup ekor..

    • perghhh..
      biar betol nanba…
      perasan kt fb ko baru ni time raye..
      igtkn baru tahun ni kne kje time raye..
      huhuhu…
      moga taun dpn ko buleh raye aji..
      kekeke


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: