MAJLIS PERNIKAHAN SYUHANA & HISYAM

October 29, 2009 at 4:06 pm | Posted in Wedding | 10 Comments

Bismillahirramanirrahim…pada hujung minggu yang lepas, aku sekali lagi berpeluang untuk shoot orang kawen bersama sahabat aku iaitu acaii. Majlis akad nikah diadakan dirumah syuhana di shah alam. korang layan gambar ni dulu ek…

Bercerita tentang majlis ni..ni kali pertama aku shoot kt rumah yang dindingnya kaler hijau & syilingnya pulak kaler biru..bagi orang baru macam aku ni, mmg susah sikitlah nak cari seting..hehehe…yela, kalu seting xkena, gambar akan jadi hijau@biru… 😀 kena pandai² lah cari seting…untuk majlis ni aku xshoot banyak sangat, juz aku bantu sahabat aku  untuk candid  je…sebabnya xboleh nak bergerak bebas sangat untuk cari  angle..itu bezanya kalau buat akad nikah kt masjid@rumah. kalau buat majlis akad nikah kat masjid, senang lah bagi photog untuk bergerak bebas..tapi kalau kat rumah, pergerakan photog agak terbatas samada rumah sempit@m’hormati tetamu lain yang ramai..hehehe..sambung gambar lagi yek…

Gambar last adalah OP untuk majlis ni merangkap orang yang banyak ajar aku dlm fotografi…hehehe..ade cerita menarik berkenaan majlis akad nikah tersebut…kalau nak tau korang baca blog acaii ni..nanti aku update gambar outdoor pulak….adioss…

nota kaki : selamat menempuh final exam buat student upm.. 😀

Advertisements

10 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. chantek pic cincin 2…
    nk try amik gmbr cmtu gak la.. hehehe

    • buleh je cik pingu…
      shoot dgn 50mm..
      try n error..
      tapi penat jugaklah nak dapat yg sharp..
      dkt 20 snap jugak lah..
      hehhehee

  2. Pergh biler laa aku nak dapat skill cam ko nie ek? >_<

    • alaa..aku tgh blja lagi laa..
      xterer pun..
      bile nak outing weh..hehe

  3. waaaa, cayalah cots..:) thanks sudi follow aku aritu..byk dapat tolong aku,hehe..jumpa lagi weekend nih,kekeke.

    • caii, ko kan sifoooo…
      kekekkee..
      tq boss..
      jumpe lagi weekend ni..

  4. Wahhh…sempat gak candid adik pengantin…terbaik bro gambar tangkap leleh lepas akad nikah. Ada masa leh la aku folo ko ngan sifu. Wekeend ni ada ke?? aku malam ni balik ganu cot jumpa anak2. Sempat la kut aku tengok semi final ganu n NS…kat stadium zainal abidin…

    Selamat maju jaya bro

    • awe, banyak aku candid gambo adik dia..
      wakakakkakaa….
      weekend ni aku folo sifooo lagi..
      haha..
      wahhh..best la ko…
      buleh tgk bola kt sane..
      aku hrp trg menang..
      hehhee..
      thanks bro…

  5. nice shoot..cots..huhuu bila laa aku dpt shoot kat UPM nie…ermm teringin sesangat nie cots…nanti kalau ada aku roger ko tau cots..

    • salam paiz, alaa boleh je..
      kalu nk shoot kt citu roger je aku..
      kalu xweding…
      model pun ok..
      wakakakakkakaa


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: