MAJLIS PERKAHWINAN RAHMAN & AMIRA

October 12, 2009 at 1:30 pm | Posted in Wedding | 20 Comments

Bismillahirramanirrahim…sekarang dah masuk penghujung syawal…tak lama lagi musim cuti sekolah pulak. Bak kate salah seorang sahabat aku kt blog dia….musim cuti sekolah sama dengan musim orang kahwin. Yela tiap kali cuti sekolah mest ramai orang kahwin..mwahahhaa…dan yang paling penting… ramai  photographer @ videographer @ mak andam @ tokey pelamin @caterer akan menjadi sibuk sesibuknya…hehehe..

Untuk entry kali ni aku nak share sedikit gambar sekitar majlis perkahwinan rahman & amira yang sempat aku shoot hujung minggu baru ni. Sebenarnya ni job sahabat aku nanba dari thephotolicious. Aku pegi menyibuk je sebab aku free pada hari kejadian. Korang layan la dulu gambar² ni ek..

Bercakap mengenai pengantin, mereka bedua ni sangat sporting. Ditambah lagi dgn kehadiran rakan² & sanak saudara yang menjadikan majlis ni sangat meriah..Pada hari ni hanya diadakan majlis akad nikah, majlis persandingan diadakan keesokan harinya di dewan sri merak kayangan (kalau xsilap la)..Thanks ek atas layanan yg best 🙂

Kepda rakan² photg…pastikan anda semua mempunyai fitness yang cukup ye..musim cuti sekolah nanti mesti banyak job kan..kalau x fit macam mane mau beraksi..haha…buat yang terbaik untuk client k…nanti aku upload gambar outdoor pulak…Tungguuu…. 😀

nota kaki : lepas raye ni berat aku makin naik..haisahhhhh….

Advertisements

20 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. gud job bro…nice detail kat tempat renjis²(lupa da nama) tu..cuma kna hati² cket dengan editing cots..ada beberapa gmbar color dh nmpak washed/fade cket..xtaw r monitor aku ke kan..hehehe,btw..nice entry n kipidup..

    p/s:si nanba tu bkn nak ajak aku pun cots…hihi

    • salam kerul..
      thanks 4 komen..
      komen yg bgus u org cm aku..
      hehe..

      *psl2 ko tny nanba…kekkekkeke

  2. suke 2nd las pic..hee..nice~

    p/s : kecoh nye brt bdn naek..alahaii..xpasan pown..blueek~ =PP

    • thanks dila…
      kawen t buat la cm2..
      kekekkeke…
      yeke xprasan..
      mwahahhahahha

  3. pehhh, white balance cun! sekian komen aku =D

    • tq carit…
      bile mau street wei..
      haha

  4. nice picha…gud job bro

    • sala dak penang…
      thanks singgah sini…
      pic kt blog ko pn ape kurangnye..
      hehe..

  5. nice pic..
    leh bg inspirasi kat cikpingu..

    • salam cik pingu…
      thanks yek..
      xlame lg cik pingu pn blh jadi photog kn..
      gmbr² dh ok²… 😀

  6. Power wei gambar2 ko..segan aku nk upload.

    • salam nanba..
      cisss..siot jek..
      segan konon…
      gambar² ko lg power weiii..
      nati aku mau pinjam itu 35mm erk..
      lazat woo lens tu..
      hahahha

  7. perrghhh, kaler dah makin mantaplah cots..:) bagus2..gambar2 detail semua bagus..cuma aku rasa ko selalu lupa nak tukar kelvin tu,hehe..sebab tu gambar ko ekkadang muka orang tupun jadi biru skit,hehe..cayalh cots, kipidap beb!!

    • salam caii…thanks..aku byk belajar dari ko la ni..hahah..psl kelvin² mmg aku akui..aku slalu je lupe nk ubah…huhu…kena byk praktikal lagi la psni… 😀 thanks caii..

  8. cantik2. suka gambar kat pntu almari n dr celah2 bunga tu.
    p/s ade org maken hebat lah 😛

    • thanks ima…
      makin hebat ke..xdela..bese2 je..
      ramai lg org hebat..
      juz kite kne usaha buat yg terbaik u client lah..
      ceeewaahhhh… 😀

  9. Salam,
    maaf, baru perasan ur comment di my entry.
    I love photoghraphy and photographers
    because i’m addicted to camera

    huhu

    u have a nice shot

    keep it up ya =)

    wassalam

    • wslm…
      waaahhhhh…mst dh lame abik gambar ni kan..
      hehe..
      thanks..
      sy kne byk bljar lg ni.. 😀

  10. ganah bro..ambik gambar kawin kalu dapat pasangan comel photographer pun semangat sikit…tapi kena pengantin tu sporting lagi okey tul tak cots? Leh berguru lagi ngan ko ni. Jengok2 la blog kawe (zakuanhasan.wordpress.com) k. Leh dah ambik job sendiri ni…

    • salam awe…tahniah atas kelahiran hero ketiga dlm family…mmg pun we..kalu pengantin sporting mmg best..tu kire satu kelebihan u photog lah..aku pun bese ikut acaii je…job sndiri xde lagi..hehee…stkt nk ngeteh tu boleh la..smbil² boleh la blajar skit²…thanks awe…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: