SALAM AIDILFITRI

September 14, 2009 at 3:40 pm | Posted in Rencam | 18 Comments

Bismillahirramanirrahim…Tatkala aku menulis kat blog ni, kita semua sudah memasuki fasa terakhir ramadhan. Lebih kurang 5 hari lagi, kita bakal menyambut Hari Raya Aidilfitri. Boleh dikatakan sekarang semua berada dalam mood raye. Dalam kepala semua dah igt raye..hahahha..Tapi tanpa kita sedari, makin hujung ramadhan, makin kurang jemaah berterawih disurau² @ masjid², sedangkan kita digalakkan untuk memperbanyakkan amalan di sepuluh malam terakhir ini… sebab ape kurang, korang semua ade jawapannya kan… 😀

Ketibaan satu Syawal adalah saat yang kita nanti-nantikan. Bukan kita sahaja yang nantikan ketibaan hari mulia ni, seluruh umat islam menunggu kehadiran syawal….Satu syawal adalah natijah untuk kita melahirkan kesyukuran atas segala kesempurnaan melalui ujian yang telah ALLAH turunkan kepada kita. Ia juga disebut hari kemenangan bagi umat Islam. Tetapi perlu diingat, dalam asyik kita membuat persiapan raya, janganlah kita membazir kerana diluar sana masih ramai insan yang kurang bernasib baik.


Penyeri entry kali ini adalah Nuraini Rasyiqah @ Iqa..Anak buah pertama aku..hehe..Dulu aku ade ceritakan kisah iqa kat SINI…saje aku letak gambar dia sebab pada 25 september nanti, dia akan sambut hari kelahirannya yang pertama…tahun lepas iqa lahir 5 hari menjelang raye…memang xberayelah akak aku tahun lepas..hehehe

OKlah..dikesempatan yang ada ni, aku nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN  buat semua pembaca blog ni…terima kasih jua atas segala komen, kritikan, nasihat, kata² pembakar semangat dan bermacam² lagilah…moga aku trus maju dalam bidang yang aku minati ni…kpd yang nak balik kampung²..pandu berhati², ingat orang tersayang…Oh ye..lupe nak bagitau..aku beraya diTerengganu tahun ni..mwahahhahahha…

khas untuk semua pembaca blog aku…

nota kaki :mungkin ini adalah entry paling skema pernah aku post…haha

Advertisements

18 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Salam cot, selamat hari raya. aku pun kenal ko kat dalam blog acai ni…ok ada masa leh la kita jumpa kat masjid kristal lagi shoot gambar..pak cik aku guard kat situ leh la nak masuk free….k gambar2 ko cun

    • wslm..
      ooo..ni awe yg acaii shoot family potraiture ek…
      ko trg kt mane…
      blh la shoot kt masjid kristal nanti..
      hahha..
      aku kt teluk pasu, manir..
      tq singgah sini..
      slmt blk kg.. 😀

  2. Salam cots,
    Selamat hari raya cots, perrgghhh dah amik gambar kat studio tu,hehee..:) kat mana tu cots? semat siot,hehe..kalau ko buat besau2 lagi best..:) bini awe tu orang ganu,hehe..dia orang kelate..blehlah kenal2,hehe

    • selamat hari raye caii…tu aku shoot kt kolej je..aku ajak photog upm (ayam) ko knl kot, setup studio..gune 3 lampu..saje nk blaja seting lighting.nanti ko free blh aku ajk shoot studio..free of charge..kekekekeke…kad versi besar ade..tapi aku xpublish kt blog ni..hehehe…oo..ptt la.isteri dia org trg rupanye..nanti blh knl2…thanks caii….

  3. cot- betul tu cot aku ambik gambar family ngan acai ari tu..blajar skali ngan dia ilmu photo ni..bini aku kat wakaf temesu.. tok ki aku orang jerangau…ko kat teluk pasu ye..umah pak cik bini aku kat sana. Aku tak sabar nak kelik n gi pasar ramadhan bt 6..meriah tu…leh la cot aku pun berguru ngan ko yekk…nanti aku contact acai amik no contact mu…selamat balik kampung…

    • wahhh..wakaf temesu tu dekat dh ngn rmh aku…blh la beraye nanti…haha…kalau dtg teluk pasu bagitaw la.yup pasar batu 6 mmg best..layan giler…hehe…alaa awe aku pn bru bljr gk..tp stkt nk share sikit2 tu boleh lah..kite same2 blajar…orait…klu free nanti roger2 lah..blh ngeteh kt kdai pkcik aku kt gong badak tu..hehe

  4. Salam. Selamat Hari Raya cot~! Kem salam kat Iqa~ ^_^

    • wslm pa’an…slmt beraye..insyaALLAH…tp agk2 mcm mane dia nk jwb ek..dia xleh ckp lg daa..
      hehe

  5. selamat ari rayer. maaf zahir batin

    • selamat beraye lehe…
      lps raye t kite g shooting..
      hahaha

  6. camat ari raye gak..
    maaf kalo ade terkasar bahase..hee~

    p/s : taun dpn raye kt mane plak?whoahahaha~

    • slmt hari raye dila…
      maaf gak ek andai ade slh slp..
      klu aku g raye dungun aku singgah rumoh mu deh..
      insyaALLAH…
      moga slamat dlm perjalanan

  7. Selamat Hari Raya kepada semua rakan2 photogku… semoga murah rezeki sokmo:)

    • selamat hari raye bro..
      moga trus b’jaya dlm bidang yang diceburi…

  8. yaa cots..selamat hari raya jugak, mintak maaf la kalo ada wat salah silap tu k..ko blik kampung hati² k..

    p/s: ensem demo paka baju merah maroon, cam model la cots..;)

    • hahahha…
      same la kerull..
      mntk maaf byk2…

      *ko lg ensem la kerull..
      kekekke

  9. comey nye ika…slamt ari raya eh..mkn byk2 bg besar sket k..hahaha..=p

    • lg comey pkcik iqa..
      wakakakkakaa…
      slmt beraye…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: