HELMI & NISYA

June 3, 2009 at 1:26 pm | Posted in Wedding | 15 Comments

Assalamualaikum..buat sahabat² diluar sana moga kalian semua sihat walafiat hendaknya…Entry kali ni aku nak share sedkit gambar Majlis Perkahwinan Helmi & Nisya. Biasalah, musim² cuti sekolah ni dah memang jadi kebiasaan, satu; orang kahwin, dua ; budak² sunat (berkhatan), tiga; ramailah staf yang abik cuti balik kampung (ni area opis aku je..whoahahha)…Sebenarnya majlis ni aku ikut kawan aku iaitu zam. dia jadi OP majlis ni. Majlis akad nikah diadakan di masjid KUIS manakala persandingan pulak diadakan di dewan KUIS…

Helmi & Nisya ni memang sempoi…tambah pulak dgn kwn2 yang datang..lagi meriah, siap pecah lagi lampu hiasan kt pelamin2 masa group foto..hahhaha… Bagi aku yang masih baru dalam bidang ni, mmg penat lah..maklum la, baru 2 3 kali shoot wedding.tapi aku rasa kalu yang dh lame shoot wedding pon mst pnt gk kan….hahaha….layan dulu gambar2 ni…

Masa aku shoot majlis, ade sorang brother ni yang dtg kt aku dan tanya aku pkai kamera ape..aku bagitau la..lepas tu dia pun bagitau yang dia pun ade kamera gak yang lagi canggih dari aku dengan nada yang riak…siap bagitau lagi beli kat oversea…hahaha..bagi aku la, gear memang penting untuk menghasilkan gambar bagus & berkualiti, tapi peranan orang dibelakang gear2 lagi penting sbb tanpa  ilmu, mmg susah nak hasilkan gambar…so kpd sahabat2, gunakanlah apa yang kita ada ni semaksimun mungkin…bile kite dah smpai tahap2, baru la boleh nak tukar gear yang lagi canggih…(ni pendapat aku je)…ok..sambung gambar balik..

gambar lain KLIK SINI

nota kaki : tunggu versi outdoor pulak ye lps ni..hahaha

Advertisements

15 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. cek..aku kawen kkgi nk mu jadik photographer aku deh..

    • nanti kite bincang lag..
      kekkekeke

  2. t nak jgak..i kawin t encik kocot jdk photogrpher gak k..tp bg diskaun2 sket la k..haha..:))

    • buleh saja….
      haha

  3. nice picass…saja je jenjalan ke blog…salam perkenalan …

    • wahh..
      ni otai nih..
      t’haru aku otai singgah cni..
      thanks bro…
      salam perkenalan…

  4. wah3…gud2 =))

    • tq cik dila…
      kawen t jgn lupe jmput ek..

  5. best. kaya tul brader tu beli kamera kt oversea…hahaha..seperti biasa mmg superb la gmbr2 mu kocot. tp jaga2 highlight. EV +1/3 ek?

    • hahaha….
      tq igtkn aku…
      t aku jage2…

  6. wowoow..kerek sungoh brader tu ek..kasi mntak link dia la kasi tgok pic..hehehe,bli kat obersea pun bknnye xda jual kt mesia..sama je..btw, nice entry bro..:)

    • hahahha..
      2la kerul..
      nak je aku mntk link dia nk tgk pic…
      gear mhl pon xb’makne gmbr cun..
      kekkeekekkekee…
      anway thanks bro

  7. gud job!
    nice… 😉

    • tq cik imaa…

  8. No outdoor pics?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: